Strömfors Outdoor Factory

60°31’28.2″N 26°28’30.7″E

AUTOLLA
Sekä Kotkasta että Loviisasta 7-tietä saavuttaessa on hyvät opasteet Ruotsinpyhtäälle ja Strömforsin Ruukkiin.

Ruukkialueelle tultuasi kulje koko kylän läpi kohti vanhaa tehdasta, jonka edustalla on valtava parkkipaikka. Jätä auto siihen ja kävele sisään piharakennuksen päätyovesta, Strömfors Outdoor Factory -kyltin alta ja käy peremmälle.

JULKISILLA
Julkiset kulkuyhteydet ruukkiin ovat kehnot. Loviisaan pääsee bussilla monesta suunnasta, mutta linja-autoyhteys Loviisasta Ruotsinpyhtäälle liikkuu vain pari kertaa päivässä, arkipäivisin. Voit tarkistaa aikataulun Matkahuollon aikatauluhausta.

Tarvittaessa voimme järjestää haun moottoritien Ruotsinpyhtään liittymästä, jossa esimerkiksi pääkaupungista Kotkaan tai Lappeenrantaan suuntaavat linja-autot pysähtyvät. Taksi Loviisasta maksaa noin parikymppiä.

POLKUPYÖRÄLLÄ
Vanha Helsinki-Kotka-tie soveltuu mainiosti maantiepyöräilyyn, sillä autoliikenne on keskittynyt moottoritielle. Helsingistä saavuttaessa tie kulkee Porvoon läpi eli matkalla voi jopa poiketa kahville vanhaan Porvooseen.
Pohjoisesta saapuvien kannattaa käyttää Ruotsinkylän läpi kulkevaa pientä asfalttitietä, joka mutkittelee peltojen väleistä suoraan Strömforsin risteykseen.

MELOEN
Pääset Strömforsiin meloen vaikka Heinolasta saakka, Kymijoen läntistä haaraa seuraten. Matkalla on pari hieman vaativampaa koskea, joten varusteet kannattaa valita sen mukaisesti.

Pääset perille myös vaeltaen, kävellen, juosten tai Kymijokea pitkin uiden!

Strömfors Outdoor Factory

60°31'28.2"N 26°28'30.7"E

Ahlströmintie 1 07970 Loviisa Finland


Topi Lintukangas

+358 40 167 6300